سدیم سوز اور به نام های سود پرک و یا هیدروکسید سدیم نیز شناسایی می شود و رنگ آن سفید مایل به شیری است و به صورت دانه های جو پرک شده دیده می شود و به همین دلیل به آن سود پرک نیز می گویند.
سود پرک اصل بسیار قلیایی است و مانند اسید خورنده می باشد و می توان آن را به حالت مایع نیز درآورد و از آن در صنعت برای تهیه ی صابون های ضد آکنه و تولید پارچه ها و ملحفه های سفید استفاده می شود.
نکاتی ایمنی استفاده از سود سوز آور
هنگام استفاده از سود سوز آور حتما بای از وسایل ایمنی در آزمایشگاه مانند روپوش و عینک و دستکش لاتکس استفاده کنید تا از اثر خورندگی آن محفوظ بمانید و از برخورد این ماده با پوست بدن و چشم ها و همچنین لباس هایتان جلوگیری کنید.
در صورت برخورد سود پرک با چشم ها حتما به پزشک مراجعه نمایید تا توسط مواد مخصوصی چشم شما را شست و شو دهد و از آسیب رسیدن به چشم هایتان جلوگیری شود و همچنین پسماندهای حاصل از کار و آزمایش با سود سوز آور را هرگز درون زباله های روزانه رها نکنید.
هرگز هیدروکسید سدیم را به طور ناگهانی با الکل و یا با سایر حلال ها حل نکنید زیرا ممکن است یک واکنش شدید اتفاق بیفتد و سبب ایجاد صدمات جدی شود و از قرار دادن این ماده ی قلیایی در ظرف های فلزی و یا ظروف پلاستیکی پرهیز کنید و آن را در ظروف آزمایشگاهی مخصوص قرار دهید.
در صورت ایجاد واکنش ناگهانی توسط سود سوز آور برای خنثی کردن اثر خورندگی آن مقداری اسید بر روی آن بریزید و در صورت برخورد هیدروکسید سدیم و یا سود پرک با پوست دست هایتان، دست های خود را به مدت 15 دقیقه به طور مدام با آب سرد شست و شو دهید و پس از آن از پماد ضد سوختگی مانند زینک اکساید استفاده کنید تا میزان سوزش و التهاب پوستتان کمتر شود.
راهنمای خرید سدیم سوز اور خالص
هیدروکسید سدیم در صنعت کاربردهای بسیار زیادی دارد و در صنایع داروسازی و همچنین صنایع تولید وسایل ساختمانی و در صنعت ریسندگی و تولید پارچه از آن استفاده می شود البته استفاده از آن فقط باید توسط افراد متخصص صورت گیرد.
برای تهیه ی هیدروکسید سدیم ابتدا سود پرک را در آب و یا درون اتانول حل می کنند و پس از تبخیر شدن این مایع، هیدروکسید سدیم به دست می آید و دارای رنگ سفید مات است و برای خرید هیدروکسید سدیم بسته بندی شده لازم است که به رنگ آن توجه کنید زیرا رنگ آن نشان دهنده ی خلوص آن است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.